Hvem vi er

Hadeland Naturmedisinske senter ble etablert i 1985, og er Hadelands eldste senter for komplementærmedisin. Eiere og drivere har hele tiden vært Dag Dalseth Reitan og Kristin Meli Reitan. Begge er utdannet ved Norsk Akademi for Naturmedisin (5 År) og har i alle år arbeidet fulltid som terapeuter.

Vår historie

Startet senteret i Brandbu 11.11.1985. Fra 1988 til 2000 var Dag engasjert av Norges skiforbund og elitelaget i kombinert. Han jobbet i denne perioden med det norske laget i forbindelse med samlinger og de fleste World Cup konkurranser og følgende mesterskap: OL Calgary 1988, VM Lahti 1989, VM Val Di Fiemme 1991, VM Falun 1993, OL Lillehammer 94, VM Thunder Bay 1995, VM Trondheim 1997 og VM Ramsau 1999. Det ga mye erfaring og kompetanse innenfor dette feltet, noe som har resultert i at vi i alle år har hatt private avtaler med mange av verdens fremste idrettsutøvere.

Historien til Reitan Klinikken

Huset ble bygget i 1953 av Gerhardt Dæhlen, som drev Brandbu ur og radio. På grunn av regler som gjaldt den gang ble huset bygget som en tomannsbolig, med en separat leilighet i hver etage. Det var Bjerkestrand, som var deleier i Holten og Bjerkestrand damekonfeksjonsbutikk i Brandbu, som flyttet inn i andre etage. Mange kan fortelle at de har bodd på hybel i andre etage også. Historien sier også at Gerhard Dæhlen hadde to rever i bur i hagen. Dæhlen bygde flere hus oppover i Kjølvegen til sine arbeidere, og også et til seg selv etter hvert. Huset ble så solgt til Rådmann Asbjørn Austvik, som også var veldig opptatt av hagearbeid. Austvik laget nærmest en park ut av hagen, med masse steinarbeid. Etter at Austvik flyttet til Trondheim, ble huset leid ut i flere år. Vi kjøpte det av Austvik i 1985 og idag er huset både vår arbeidsplass og bolig.

“Vi kan det vi gjør, og gjør det vi kan” – Reitan